Arnavut Bıçak Tatlısı
- 250 gr tereyağ veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı süt
- 6 su bardağı un
- 2 adet yumurta
Şerbeti İçin:
- 5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Üzeri İçin :
Toz fıstık
Kaymak
Yapılışı:
Önce beş bardak suyu , iki buçuk bardak şekeri koyarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.( şerbeti ortalama orta ateşte 20 dk kadar kaynatıyorum. )
Yayvan ve derin bir tencere veya tavayı alıyoruz. Yağı içerisine koyup eritiyoruz , sütü de koyuyoruz. Süt kaynamaya başlayınca unu ilave ediyoruz ve pişip un kokusu gidinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp biraz soğumasını bekliyoruz ve yumurtaları kırarak kaşıkla karıştırıyoruz . Daha sonra elimizle iyice yoğuruyoruz ve dikdörtgen borcama elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. Bıçakla dilimliyoruz ,190 derecede pişiriyoruz. Çıkardıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz. Servis ederken üzerine fıstık serpip , kaymak koyuyoruz. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder